Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Deze +1000 pk sterke motor komt in een doosje

Nieuws: Deze +1000 pk sterke motor komt in een doosje

Deze +1000 pk sterke motor komt in een doosje

06.11.2018

Nou ja, doosje? Al met al betreft het hier een bemeten pakket met een palet als bodem. Maar het monsterblok kan wel degelijk bij je eigen voordeur afgeleverd worden. Zolang de 'arbo' maar niet meekijkt.

Een duvel uit een doosje zou je kunnen zeggen. Of nog juister: een zogenaamde 'crate engine' met de doeltreffende koosnaam Hellephant. Mopar, de onderdelen- en accessoire-specialist van Fiat-Chrysler, is de leverancier van deze hallucinant krachtige V8-juweel. De prijs? Reken op iets in de buurt van 22.000 dollar en na betaling krijg je hem gewoon mee naar huis. Compleet met kabelboom en elektronische stuureenheid.

Zeven liter
Om los te gaan met enkele details. Het gaat hier om een motorblok met een grootte van maar liefst 426 cubic inch, oftewel net geen 7 liter – de zoveelste evolutie van de inmiddels legendarische HEMI-achtcilinder. Een indrukwekkende longinhoud, maar evenwel niet voldoende om de gewenste 1.000 pk op te kunnen wekken. Daartoe moest er nog een knoeperd van een supercharger aan te pas Toen lukt het wel, wanneer het benzine met een octaangehalte van 93 krijgt toegestopt.

Giller van een machine
Ondanks het bemeten formaat, is het blok relatief licht. De Hellephant is bijvoorbeeld niet in gietijzer maar aluminium gegoten. En door de 'ingewanden' te versterken kan de centrale toch grote omwentelingssnelheden aan. Tot 7.000 tpm zouden alle acht zuigers keurig in hun cilinderbussen blijven zitten. Only in America zeker? Yep...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model