Cabrio Special 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Cabrio tips

Bericht: Cabrio tips

Voor (toekomstige) cabriorijders

09.05.2012

Een cabrio is er in verschillende soorten en maten. Wat maakt een cabrio zo leuk, wat zijn de voor- en nadelen ervan en waar moet u op letten tijdens de aankoop? Wij beantwoorden uw vragen.

Het plezier

Bericht Cabrio tipsEen cabrio geeft een gevoel van vrijheid. De kap omlaag, de zon op het gezicht en de wind door de haren. Samen met een weg die de welvingen van het landschap volgt, zijn dit de ideale omstandigheden voor het rijden in een cabrio.

Wat is daar nou zo leuk aan? Een hoop cabriorijders geven aan dat het één zijn met de natuur en de vrijheid hierin een belangrijke rol speelt. De ervaring is zo anders dan bij een auto met een vast dak, dat eigenlijk iedereen het een keer zou moeten ervaren.

Voor- en nadelen

Bericht Cabrio tipsEr bestaan verschillende cabrio’s, maar het echte onderscheid wordt gemaakt in het soort kap. Er bestaan softtops, zogenaamde stoffen daken, en hardtops. De laatst genoemde zijn daken die van harde materialen zijn gemaakt. Deze zorgen ervoor dat de auto meer oogt als een auto met een vast dak of als een coupé.

De voordelen van een softtop zijn dat ze vaak sterker, geïsoleerder en weersbestendiger zijn dan men in eerste instantie denkt. Bovendien komt het echte cabriogevoel toch wel naar boven bij een cabrio met een stoffen kap. Nadelen hebben deze moderne kappen eigenlijk niet meer.

Een eerste generatie hardtop heeft als voordeel dat deze minder windgeruis laat horen dan de stoffen daken van toen. De nadelen zijn echter dat de bagageruimte een stuk kleiner is en dat voor veel mensen het ‘cabriogevoel’ minder sterk aanwezig is. Minder zicht door een verder doorlopende raamstijl behoort ook tot één van de nadelen.

Waar te beginnen?

Bericht Cabrio tipsHet besluit dat u een cabrio gaat kopen is genomen, maar welke gaat het worden? Het is verstandig om allereerst een budget vast te stellen en uw wensen/eisen op papier te zetten. Met deze informatie kunt u een cabriospecialist bezoeken en vragen om een advies. Vergelijk een ruim aanbod en maak proefritten in verschillende cabrio’s. Hierdoor wordt vanzelf duidelijk wat u op prijs stelt en wat niet.

Aandachtspunten

U weet welke cabrio het gaat worden, maar nu zult u het juiste exemplaar nog moeten vinden. Er zijn een aantal belangrijke punten waar u op moet letten tijdens de aankoop, de staat van de kap is er daar één van. Kijk of deze niet krom is en of de scharnierpunten nog wel goed aansluiten. Het is namelijk een dure aangelegenheid om de kap met constructie te vervangen, dus besteedt hier voldoende aandacht aan. Dit geldt overigens voor alle soorten cabrio’s.

Vervolgens kunt u in detail gaan kijken naar de kap. Aan de buitenzijde kunt u zien of er beschadigingen, verweerde plekken en algvorming aanwezig zijn. Het is belangrijk dat de kap goed is onderhouden en regelmatig is geïmpregneerd. Aan de binnenkant kunt u controleren of er gaatjes en/of beschadigingen te vinden zijn.

De kap kan op een eenvoudige manier worden gecontroleerd op lekkages. Zet de tuinslang op de kap en controleer in de auto, of er water door de kap komt. Laat het water vooral langs cruciale punten gaan.

De kosten

Bericht Cabrio tipsEen cabrio is niet duurder dan het rijden in een gewone auto. De enige kosten die additioneel zijn, zijn die van het impregneren. Dit zal eens in de twee jaar moeten gebeuren om de kap in optimale staat te houden. De kosten hiervan liggen rond de € 150. Hierdoor is een garage ook niet noodzakelijk, want de kap is dan goed beschermd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model