U bent hier: Advies Voor de koop > Zoektips voor op AutoScout24

 

Tips voor het zoeken op AutoScout24

Het aanbod van gebruikte auto’s is enorm. Let op deze tips en vind binnen no-time de auto van uw dromen.

1
Waarschijnlijk weet u wel wat je wilt. Als dit niet zo is surf dan eens naar Autoscout24 Magazine. Daar vindt u tal van interessante testrapporten en informatie over veel gebruikte auto's.

2
U kunt gewoon zoeken naar een bepaalde auto, maar u kunt ook alternatieven overwegen.
Voorbeeld: Als u op zoek bent naar een VW Golf, houd gewoon ten minste twee alternatieven in gedachten (bv Opel Astra en de Toyota Auris) te overwegen.

3
Gebruik "uitgebreid zoeken" ,u kunt makkelijk drie voertuigen (ook van verschillende fabrikanten) rechtstreeks met elkaar vergelijken. Zo kunt u achterhalen welk model het meeste waar voor zijn geld biedt.

4
Stel uw zoekopdracht niet te specifiek. Hierdoor zou het goed kunnen zijn dat u net die ene auto mist die niet perfect is, maar wel het koopje dat u niet wil missen.

5
Bent u bereid om de straal van uw zoekopdracht een beetje meer uit te breiden (bijvoorbeeld 100 in plaats van 50 kilometer)? Dit kan helpen om een meer wagens te zien te krijgen en misschien een betere prijs.

6
Maar het is ook waarschijnlijk dat uw zoekopdracht te veel hits krijgt. Ga gewoon terug naar het zoekformulier en beperk de zoekopdracht door een wijziging van de kilometerstand, bouwjaar of de regio.

7
Heeft u een aanbieding die u het meest opvalt? Dus blijf op het onderzoeken en controleren of alle informatie aannemelijk is. Wees op uw hoede en kijk kritisch naar de leverancier, en de beschrijving van het voertuig. Probeer altijd om vage formuleringen helder te krijgen. “Ziet er goed uit voor zijn leeftijd” kan veel verschillende betekenissen hebben.

8
Kijk twee keer naar de foto's. Vaak staat meer over de toestand van het voertuig op de foto’s dan in de beschrijving van de autoverkoper. De kwaliteit van de foto’s geeft blijk van hoe zorgvuldig de leverancier omgaat met zijn auto’s. Een ongewassen auto is een nogal slecht visitekaartje.

9
Garantie kan alleen worden gegeven door autodealers en andere autobedrijven. Let hier goed op.

10
Noteer alle dingen waar u over twijfelt en confronteer de verkoper hiermee in uw eerste contact.

Tips
  • Laat u goed voorlichten en doe onderzoek. AutoScout24 kan hierbij helpen
  • Blijf kritisch
  • Maak notities voordat u contact opneemt met de verkoper

 
 

Zoeken

Zoeken
Reclame