U bent hier: Advies Voor de koop > Nieuwe of gebruikte auto

 

Nieuwe of tweedehandse auto

In tijden dat roest grip kreeg op de meeste auto's van twee of drie jaar oud, was deze vraag makkelijker te beantwoorden. Vandaag zijn de verschillen tussen nieuwe en gebruikte auto's vaak klein.

Nieuwe auto's

Autokopers die pleiten voor een gloednieuwe auto zullen de garantie zeker als argument gebruiken. Twee jaar is gebruikelijk, maar de lijst van uitzonderingen wordt steeds langer. Vaak wordt leasing en financiering van auto’s gecombineerd met een uitbreiding van de garantie. Soms kan de koper de een of twee jaar uitgebreide garantie bijkopen. Kia en Hyundai bieden voor sommige modellen ook garanties van vijf jaar, die wordt gevolgd door nog twee jaar met betrekking tot de aandrijflijn, bestaande uit motor en de transmissie. De koper van een nieuwe auto kan er daarom zeker van zijn, dat er nog enkele jaren geen reparatiekosten zullen zijn. Vooral, omdat er een goede kans is op coulance na de garantietermijn van de kant van de fabrikant.
Een ander voordeel van het kopen van een nieuwe auto is de mogelijkheid om de auto naar eigen wens uit te rusten. Zo wordt gezegd, dat de Fiat 500 meer dan 500.000 mogelijkheden heeft om de wagen individueel te configureren. Het aanbod reikt van stickers in dambordpatroon tot aangepaste pedalen. Deze voordelen van het kopen van een nieuwe auto maken een contrast met een fors nadeel: De grootste daling van de waarde van de auto vindt plaats in de eerste twee jaar van het leven van een auto. Wie een nieuwe auto koopt moet flink afschrijven binnen deze periode. Voor grote, dure auto's kan de daling van de waarde oplopen tot 50 procent.

Tweedehands auto's

Het is precies vanwege deze hoge daling van de waarde in de eerste jaren die tweedehands auto’s ook erg interessant maken. Met de garantie van een tweedehands auto is het mogelijk het risico van kosten te minimaliseren. Ook in verband met de keuze van motorvermogen, de uitrusting en kleur heeft vandaag de dag de koper van de gebruikte producten een betere positie dan in het verleden. Voor dat grote gebruikte auto web-portals zoals Autoscout24 bestonden, werden meestal alleen voertuigen overwogen die werden aangeboden in de regio. En zelfs in dit geval was het moeilijk genoeg om precies het juiste model in de juiste uitvoering te vinden. Sommigen zullen zich nog de verwarrende kleine advertenties herinneren met de vaak ontoereikende verklaringen, en zelfs zonder vermelding van de prijs. Vandaag de dag kan het gewenste voertuig sneller en nauwkeuriger dan ooit worden gevonden door de zoekmachines op het internet. Vergelijken van de prijs is ook een stuk eenvoudiger geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat negen van de tien potentiële klanten het internet de belangrijkste bron van informatie voor het kopen van een auto vinden.

Tips
  • Houd bij aankoop van een nieuwe auto rekening met de afschrijvingen
  • Controleer de garantie van de auto en het bewijs dat de garantie kan worden uitgebreid
  • Informeer uzelf over de prijzen vóór de aankoop, bij voorkeur op het internet

 
 

Zoeken

Zoeken
Reclame