Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Kooptips
Kooptips

Zoeken naar een auto

Slim zoeken is van grote invloed op hoe snel je jouw nieuwe droomauto vindt. Het is daarom belangrijk om je zoekopdracht zo specifiek mogelijk in te vullen, overzicht te houden en ook op de hoogte te blijven van nieuw aanbod. We zetten diverse tips op een rij om de zoektocht efficiënter te maken.

Zoekopdracht

Kiezen kan soms lastig zijn, want je bent wellicht verliefd op meerdere modellen van verschillende automerken. Toch maakt dat niet uit. Je kunt beter meerdere digitale lijntjes uitgooien om de kans van slagen te vergroten. Maar hoe zoek je nu precies naar je nieuwe droomauto? Het is allereerst belangrijk om je zoekcriteria te bepalen. Dus selecteer het merk, het model, het bouwjaar en geef aan hoeveel kilometer een auto maximaal gereden mag hebben. Je kunt ook nog eventuele opties aanvinken waarover een auto minimaal moet beschikken.

Waarschijnlijk heb je ook een maximale prijs in gedachte. Bij AutoScout24 is het mogelijk om je zoektocht tot op zeer fijn niveau te definiëren. Je zoekt bijvoorbeeld naar een auto tussen de 20.000 en 22.500 euro. Dan kun je dat aangeven. Klaar? Zoeken maar! AutoScout24 geeft je vervolgens de mogelijkheid om je zoekopdracht op te slaan. Dat is wel zo handig, want zo verschijnt je zoekopdracht direct te staan bij ‘zoekopdrachten’. Je kunt zoekopdrachten eindeloos opslaan. Per zoekopdracht kun je ook aangeven of je een melding wenst te ontvangen zodra er binnen je zoekcriteria een nieuwe auto wordt toegevoegd aan het aanbod. Het grote voordeel: je mist geen enkele interessante advertentie en je hoeft niet steeds zelf actief op zoek te gaan.

Slim omgaan met zoekopdrachten

Soms is een speciale uitvoering van een model lastig te vinden in een aanbod van duizenden auto’s. Daarnaast hanteren aanbieders van occasions niet altijd dezelfde termen om een model aan te prijzen. Helaas levert dat niet altijd een match op als je een bepaalde zoekterm invult. Je kunt ook slim zoeken. Stel: je bent opzoek naar een high-performance uitvoering van een bepaalde auto en je weet precies hoeveel vermogen zo’n auto heeft. Laten we zeggen: 260 pk. Dan heeft je zoekopdracht waarschijnlijk meer resultaat door te zoeken naar modellen met een vermogen van tussen de 250 en 270 pk. Daarmee sluit je minder krachtige motorvarianten direct uit en zie je hoogstwaarschijnlijk alleen de uitvoeringen die jij wilt zien. Slim zoeken dus geeft vaak snel resultaat. Uiteraard kun je ook zo’n ‘slimme zoekopdracht’ opslaan. Wel zo handig. Naar de zoekopdracht

Auto kopen

Mijn favorieten

Naast je opgeslagen zoekopdrachten is het ook verstandig om gebruik te maken van de optie ‘Mijn favorieten’. Stel dat je een auto ziet waarin je bijzonder veel interesse hebt, dan kun je deze auto met een druk op het sterretje direct als favoriet markeren. Alle auto’s met een aangevinkt sterretje verschijnen vervolgens in je overzicht met favorieten. De volgende keer kun je zo direct via favorieten naar de betreffende advertenties terugkeren. Je hebt je favorieten dus altijd bij de hand je kan deze dankzij de praktische vergelijkingsfunctie ook naast elkaar zetten.

De optie 'Mijn favorieten' helpt om overzicht te houden en geen enkele interessante auto uit het oog te verliezen. Het is ook verstandig om jezelf te registeren, zodat je actuele favorietenlijst ook op elk gewenst moment via je smartphone of tablet kunt bekijken. Bovendien bieden aanbieders via 'Mijn favorieten' ook regelmatig interessante extra opties aan (bijvoorbeeld gratis winterbanden, een kosteloze overschrijving, gratis inspectiebeurten of dergelijke) die alleen zichtbaar zijn voor degene die de auto als favoriet hebben opgeslagen. Dat niet alleen: soms wordt de prijs van een occasion aangepast. Je kunt zo ook perfect volgen wat de prijshistorie van een bepaalde occasion is. Als een auto al wat langer te koop staat, geeft dat wellicht meer onderhandelingsruimte. Naar Mijn favorieten

Auto verkopen?

Binnen de online omgeving van AutoScout24 is het niet alleen mogelijk om te zoeken naar je nieuwe droomauto. Het is ook mogelijk om je auto te verkopen. Dat kan op twee manieren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je auto aan te bieden aan autobedrijven. Je ontvangt dan een gratis online waardebepaling en deze verkoopservice is verder ook gratis. Het geld ontvang je direct en veilig op je bankrekening, mocht je tot een overeenkomst zijn gekomen met de koper.

Auto verkopen via een advertentie

Het is ook mogelijk om je huidige auto aan te bieden aan miljoenen potentiële autokopers. Adverteren is helemaal gratis en bovendien geldt er een flexibele looptijd op advertenties. Een advertentie maken is zo gepiept, al is het wel belangrijk dat je foto’s aanlevert van goede kwaliteit. Van huis-tuin-en-keuken-foto’s wordt niemand blij. Zorg ervoor dat je auto vanuit elke mogelijke hoek op een mooie manier is gefotografeerd. Zo vergroot je de kansen op een succesvolle verkoop. Wees ook eerlijk over eventuele gebreken en vul alle technische gegevens en informatie over opties zo uitgebreid mogelijk in. Het maken van een advertentie of het aanbieden van de auto aan een autobedrijf is ook allemaal mogelijk via de AutoScout24 app.

AutoScout24 app

Een handige tool om een nieuwe of gebruikte auto te zoeken of juist te verkopen is de AutoScout24 app, beschikbaar voor zowel iOs als Android-toestellen. Dankzij de app heb je een schat aan informatie onder handbereik. Welke modellen zijn er? Van welke kwaliteit zijn ze? En waarop moet ik bij welke auto letten? Met zoveel keus op de markt voor auto's is hulp altijd welkom. Van een Audi A1 tot een Wiesmann, alles is te vinden in de catalogus van AutoScout24. Het platform biedt een uitgebreide catalogus waarin de belangrijkste informatie en tests zijn samengevat. Hier kun je in alle rust rondkijken en een overzicht krijgen van het uitgebreide modelaanbod: een optimaal hulpmiddel dus voor je zoektocht naar een auto. Bovendien tref je in ons magazine doorlopende test- en autoverslagen van de meest uiteenlopende modellen en alles over de nieuwste trends.

FAQ

Het aanbod op AutoScout24 varieert uiteraard enorm, want elke dag worden er nieuwe auto’s toegevoegd en auto’s verkocht. Toch staan er gemiddeld meer dan 200.000 auto’s online op AutoScout24. Keuze genoeg dus. De prijzen van alle auto’s verschillen enorm, van ongeveer 250 euro tot meer dan 4 miljoen euro.

Nee, het maken van een advertentie op AutoScout24 is volledig gratis. Er zijn geen kosten aan verbonden. Om de verkoopkansen te vergroten is het wel mogelijk om te kiezen voor een promotiepakket. Daar zijn wel kosten aan verbonden, maar het grote voordeel is dan wel dat je advertentie meer zichtbaarheid krijgt.

Je kunt met de gratis basisadvertentie maximaal 15 afbeeldingen toevoegen. Met de betaalde premiumadvertentie kun je meer foto's toevoegen en de zichtbaarheid van je advertentie vergroten.

Een advertentie staat 126 dagen (18 weken) online. Je kunt binnen deze periode de advertentie op elk moment deactiveren of verwijderen.

Alle artikelen

De garantie van een auto

Garantie bij aanschaf van een auto

Advies · Voorbereiding aankoop
Garantiekeurmerk

Garantiekeurmerken: welke zijn er en waar moet je op letten?

Advies · Voorbereiding aankoop
De juiste keuze

De juiste keuze

Advies · Voorbereiding aankoop
Ontdek meer