Autoverzekering

Als u een auto koopt, dient u ook een autoverzekering af te sluiten. In Nederland dient iedere auto WA verzekerd te zijn. Uiteraard kunt u de verzekering van uw vorige auto overzetten naar uw nieuwe auto, maar u kunt ook een nieuwe verzekering afsluiten.

Als u een nieuwe auto hebt gekocht, schrijft u het kenteken direct over. Zo wordt het doorgaans ook in de koopovereenkomst afgesproken. En vanaf het moment dat de auto op uw naam staat is een autoverzekering verplicht. Vergelijk daarom altijd verschillende aanbieders. Op AutoScout24 vindt u verschillende verzekeraars waarbij u eenvoudig een offerte kunt aanvragen.

Als u al schadevrije jaren hebt opgebouwd en hiervoor korting krijgt, neemt de nieuwe verzekeraar deze gewoon over. Meestal is een factuur van uw huidige verzekering voldoende om uw schadevrije jaren aan te tonen. Bovendien worden alle schadevrije jaren sinds 2007 in een centraal systeem geregistreerd (Roy-data). Denk erover na of u naast de wettelijke-aansprakelijkheidsverzekering ook een casco- of diefstalverzekering wilt afsluiten. Ook hier is een vergelijking van verschillende aanbieders altijd de moeite!

Tip:

Profiteer van de mogelijkheid om van verzekeraar te veranderen
als u een nieuwe auto koopt. U kunt vaak veel besparen, aangezien uw schadevrije jaren door de nieuwe verzekeraar worden overgenomen.